Vacature
R&D Lead - Industrieel Ecoloog
Rotterdam Nederland
Over ons
geoFluxus staat aan de voorhoede van innovatie met het gebruik van AI en machine learning om materiaal- en afvalstromen in kaart te brengen. Onze missie? Bedrijven assisteren bij het maken van slimme, duurzame beslissingen tijdens hun overgang naar een circulaire economie. Een van de manieren waarop we dit doen, is door hun te ondersteunen bij het voldoen aan hun CSRD-rapportageverplichtingen. Via ons platform krijgen bedrijven inzicht door middel van data en visualisaties, waardoor ze de dichtstbijzijnde en meest duurzame oplossingen voor hun afvalstromen in slechts drie klikken kunnen vinden. We hebben een missie om complexe data begrijpelijk en bruikbaar te maken voor onze klanten. Als R&D Leider speel je een cruciale rol in het leiden van de innovatie die het succes van onze producten drijft.

Kom bij ons team om samen te werken aan een groenere toekomst met geoFluxus!
Functie omschrijving
Wij zijn op zoek naar een vooruitdenkende R&D Leider met een voorkeur voor een achtergrond in industriële ecologie. Als hoofd van R&D zul je onze onderzoeks- en ontwikkelingsinspanningen leiden, met als doel innovatie te bevorderen op het gebied van (geautomatiseerde) CSRD-rapportage technologieën en milieubeheeroplossingen. Deze functie biedt een unieke kans om milieuwetenschappen, techniek, en sociale wetenschappen samen te brengen om de toekomst van duurzame bedrijfsvoering vorm te geven.

Vanwege de diversiteit aan uitdagingen, vereist deze rol snel probleemoplossend vermogen, flexibiliteit en een actieve betrokkenheid. Een typische dag omvat een snelle teambijeenkomst, communicatie met belanghebbenden, individueel onderzoek, samenwerking met andere teams, het genereren van nieuwe ideeën en het bijhouden van de laatste industrietrends.
Kernverantwoordelijkheden
Onderzoek en Ontwikkeling
Neem het voortouw in onderzoeksinitiatieven om nieuwe technologieën en methodologieën te verkennen en te ontwikkelen. Gebruik je theoretische en praktische kennis uit de industriële ecologie of andere wetenschappen om bedrijven en overheden de informatie en hulpmiddelen te bieden die ze nodig hebben om de juiste beslissingen te nemen.

Technologische innovatie
Stimuleer de ontwikkeling van geavanceerde softwaretools, applicaties en platforms die ontworpen zijn om CSRD-rapportageprocessen te stroomlijnen, gegevensverzameling en -analyse te automatiseren en de betrokkenheid van stakeholders te vergroten.

Project management
Beheer R&D-projecten van begin tot eind, zorg ervoor dat ze in lijn zijn met de projectdoelstellingen, tijdlijnen en samenwerking met andere teams.

Klantbetrokkenheid
Werk samen met klanten om hun specifieke behoeften, uitdagingen en doelen met betrekking tot CSRD-rapportage en milieubeheer te begrijpen. Werk samen met het sales team om de mogelijkheden voor nieuwe productontwikkeling en strategische partnerschappen te identificeren.

Innovatief leiderschap
Blijf op de hoogte van industrietrends, beste praktijken en regelgevende ontwikkelingen op het gebied van industriële ecologie, duurzaamheid en CSRD-rapportage. Communiceer je deskundige kennis op dit gebied aan collega's en klanten.
Key skills
Bonus kwalificaties
Solliciteer direct
Geïnteresseerde kandidaten dienen een cv te sturen waarin hun kwalificaties en relevante ervaring worden toegelicht.
Neem contact op